Copied to clipboard

Food Processing

This program enables you to work in food processing plants that have higher requirements in related to hygiene, sanitation, compliance with regulations and procedures, quality control and record keeping. You will do an internship in a small, medium or large company.

About the program

On completion of your course, you will be able to:

- Process food and beverages: cooking, mixing, freezing, packaging, etc.

- Check, classify, sort raw materials and finished products

- Ensure compliance with company standards and regulations

This course could equip you to work in various settings:

- Canadian Food Inspection Agency

- Industrial bakeries

- Breweries

Condition of admission

Les conditions d'admission et la procédure d'inscription varient d'un cégep à l'autre pour les formations menant à une AEC.

Vous devez cependant vous attendre à devoir fournir certains documents tels que : un certificat de naissance, des preuves de scolarité (diplômes d’études secondaires, collégiales, etc.), des relevés de notes, une évaluation comparative ou des diplômes étrangers (si applicable), un curriculum vitae (CV), etc.

Pour les personnes nées à l’extérieur du Canada, vous devrez fournir une preuve de citoyenneté canadienne ou de résidence permanente.

Pour connaitre tous les détails à propos de la formation consultée, visitez le site Web des établissements qui l'offrent en vous aidant des informations qui apparaissent plus bas dans cette page.

Collège de Maisonneuve (Courses offered in French)

Attestation of College Studies (ACS)

Establishments offering this program

Collège de Maisonneuve (Courses offered in French)

Français