Copied to clipboard

Microbrewery Production Techniques

This program will enable you to consolidate or develop your knowledge of brewery production, particularly in a microbrewery context. You will be able to plan and operate beer production and packaging processes by mastering various laboratory techniques used in microbrewery.

About the program

On completion of this course, you will be able to:

- Plan and prepare a brewing session

- Carry out each stage of beer making

- Control operational parameters

- Solve production problems

- Clean, sanitize and maintain equipment

- Refine, filter and package beer

- Perform quality control tests on ingredients and products

- Complete specifications or other production monitoring documents

- Use brewing production software

- Perform operational maintenance of production equipment

- Act in compliance with environmental and health and safety standards

Job prospects include any company working in the brewing field, from large-scale plants to smaller capacity pub-type facilities.

Condition of admission

Les conditions d'admission et la procédure d'inscription varient d'un cégep à l'autre pour les formations menant à une AEC.

Vous devez cependant vous attendre à devoir fournir certains documents tels que : un certificat de naissance, des preuves de scolarité (diplômes d’études secondaires, collégiales, etc.), des relevés de notes, une évaluation comparative ou des diplômes étrangers (si applicable), un curriculum vitae (CV), etc.

Pour les personnes nées à l’extérieur du Canada, vous devrez fournir une preuve de citoyenneté canadienne ou de résidence permanente.

Pour connaitre tous les détails à propos de la formation consultée, visitez le site Web des établissements qui l'offrent en vous aidant des informations qui apparaissent plus bas dans cette page.

Attestation of College Studies (ACS)